route

80 Jarige Oorlog

Fietstochten langs de slagvelden uit de 80 Jarige Oorlog, de opstand tegen de Spanjaarden in de Lage Landen.

Fred van de Biezen

Tweeduizend kilometer aan fietstochten langs historische plekken en verhalen over wat daar gebeurde, zo’n 400 jaar geleden. Dit is deel 1 en gaat over de succes jaren van Prins Maurits, de zogenaamde ‘Tien Jaren’, waarin hij grote successen boekte in de Lage landen.

De tocht, loopt ruwweg van Bergen op Zoom, via ‘s-Hertogenbosch, Nijmegen, de Achterhoek, Steenwijk en Groningen tot aan Delfzijl toe. De andere drie delen gaan over Holland, Zeeland en Vlaanderen. Met de fiets op de trein naar het startpunt. Je kiest zelf waar je begint en eindigt. Altijd met de wind in de rug. Vaak zijn er onderweg stations waar je kunt op- en afstappen of de route inkorten. Ook voor wandelaar is de gedetailleerde routebeschrijving erg geschikt. In de routebeschrijvingen zijn als extra de bekende fietsknooppunten opgenomen, voor zover dat mogelijk is. De beschrijvingen van de routes zijn gemaakt om zonder het fietsknooppunten netwerk de routes foutloos en gemakkelijk te kunnen afleggen, maar voor fietsers die er bekend mee zijn is het een voordeel als die knooppunten in de routebeschrijvingen als extra zijn opgenomen.

Het boek is royaal geïllustreerd en de bibliotheek van de Universiteit van Utrecht heeft de historische kaarten van Willem Jansz. Bleu beschikbaar gesteld. Zo fietst u aan de hand van stafkaarten van nu met ook een blik op de kaarten van toen. (kaartmateriaal van het Nederlands Kadaster; boekafmetingen 21×21 cm)

Gratis
Veel fietsers hebben een GPS of een GPS-applicatie op hun telefoon. Kostenloos kun je de tracks downloaden inclusief alle waypoints.


Andere Thema's